Studio

Studio of Eden is opgericht door Sebastiaan Dillmann en focust zich op het maken van producten die een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame maatschappij. Producten die in harmonie zijn met de wereld waarin wij leven. De huidige manier van produceren is niet meer duurzaam gebleken. Deze emotieloze productie leidt tot een ecologische crisis en tot uitputting van onze planeet. Mijn doel is dan ook producten te maken die een maatschappelijke bijdrage leveren aan het terugvinden van de harmonie tussen productie en consumptie. Een product is voor mij geslaagd als het duurzaam is qua constructiemateriaal en ontwerp. Door de tijdloze vorm en functie zal ons design de gebruiker blijven aanspreken.
Studio of Eden is ontstaan uit het plezier om creatief bezig te zijn en de passie om mooie dingen te maken. Het ontwerpen en uitvoeren van onze producten gaat gepaard met lol en vakmanschap; dit is de ziel van Studio of Eden. Ik beschouw het dan ook als een grote eer om iedere dag te mogen doen wat ik leuk vindt.

Sebastiaan Dillmann: mijn jeugddroom was om uitvinder te worden. Op latere leeftijd veranderde de term uitvinder al snel in ontwerper. Na het afronden van mijn studie tot architect begon ik met het ontwikkelen van mijn eerste collectie genaamd Eden. Nu ik mijn eerste concept Eden heb gerealiseerd wil ik natuurlijk doorgaan met het ontwikkelen van meer producten.

Zolang ik me kan herinneren ben ik bezig met ontwerpen en maken van producten, bij Studio of Eden houd ik mij daar ook voornamelijk mee bezig.
Buiten de producten die wij maken, heb ik nog veel idee├źn voor de toekomst.

Goochelaars hebben altijd mijn aandacht getrokken. Na een goochelshow te hebben gezien waarin de illusionist leek te kunnen zweven was ik zo gecharmeerd dat ik deze illusie over het trotseren van de zwaartekracht wilde vertalen naar een meubel. Op de foto is een miniatuur prototype te zien van het ontwerp van de Gravity eettafel van 2 meter lang,