Deze tafel is gemaakt in opdracht van een gezin woonachtig in een boerderij in Abcoude. Toen het gezin begon met de herindeling van het landgoed werd er een boom gevonden onder de grond, deze boom was begraven door de laatste overstroming die deze polder heeft meegemaakt. Zij hebben er planken van laten zagen, maar doordat het hout erg nat was en deels zelfs versteend waren de planken tijdens het drogen krom getrokken in elke denkbare richting. Hierdoor waren de planken onbruikbaar voor conventionele meubelbouw.

Studio of Eden werdt gevraagd met deze planken een tafel te ontwerpen en te realiseren. De planken zijn in plakjes gezaagd en vervolgens zijn de plakjes op hun kopse kant in een rechthoek gesitueerd. De tussenruimtes zijn opgevuld met hars waarna het blad volledig is vlak geschuurd. Door deze creatieve manier van bouwen waren de planken bruikbaar voor de meubelbouw en ontstaat er een unieke tafel met een prachtige landelijke uitstraling.